Top
ZOEK
NIEUW!

 

Rond de honderd titels telt de bibliografie van Bavo Dhooge, die in 2001 het Vlaamse literaire landschap betrad met zijn debuut Spaghetti. En bijna al zijn volgende boeken kregen de S als eerste letter van de titel. Vandaar ook de 'S-Express' als bijnaam van de in 1973 in Gent geboren auteur, die zich in meerdere genres thuisvoelt: jeugdliteratuur, thrillers, horror, fantasy en sciencefiction.

Hij is ook de auteur van een thrillerserie die zich in Los Angeles afspeelt. In  Space Rats, dat in maart 2016 verscheen, kreeg de alcoholische piloot Dwayne Bryce de kans om de eerste commerciële ruimteshuttle van een multimiljonair het heelal in te schieten. Maar die kans komt op een beroerd moment, omdat Bryce kampt met vliegangst.

Deze maand (september 2016) komt Sand Bag uit, het tiende en ook laatste deel in de reeks. Het is ook meteen Dhooges afscheid van de L.A.-serie, laat zijn uitgeverij Houtekiet weten. De uitgever meldt verder dat Stand-in, het eerste deel van deze serie, vanaf medio september voor een schappelijke prijs opnieuw op de markt komt. Voor de liefhebber die zijn L.A.-verzameling van Dhooge compleet wil hebben....

Sand Bag heeft in het Amerikaans twee betekenissen: een worstelaar die niet wil meewerken aan een throw én een rotstreek. De sand bag in dit verhaal is Tank, een worstelaar die niet zo maar een tank was. Hij was de catcher die al zijn tegenstanders op de mat kreeg. Tot de dag dat hij ondanks een flink pak bankbiljetten niet met opzet wilde verliezen. Resultaat: hij werd voorgoed verbannen uit de Sports Arena van booker Rocky. De Tank zoekt daarna emplooi als... gigolo.

Maar dan krijgt Tank twee kansen om een comeback te maken. Rocky wil Tank inschakelen om zijn vrouw Ally, die kampt met een gespleten persoonlijkheid, een paar rake klappen te verkopen. en dan is er Tanks ex-coach Stan the Man, die na één date in Vegas in het bootje is gestapt met Lily. Stan is op zoek naar een sparringpartner: de perfecte kerel waarmee zijn kersverse bruidje hem kan bedriegen zodat hij haar kaal kan plukken. Een kolfje naar Tanks hand?


 

 


Quotes "S-Express"

'Een volstrekt unieke stem in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(Standaard der Letteren)

'De origineelste van alle Vlaamse misdaadschrijvers.' 

(CHE)

'Een unicum in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(HUMO)

'Swingend proza en internationale klasse.'

(Weekend Knack)

'De beste detective van Vlaanderen.' 

(Crimezone)

'Dhooge is de Lone Ranger in het Vlaams misdaadgenre.' 

(De Leeswolf)

'Van alle markten thuis, productief en eeuwig jong.' 

(Knack)

'Onze beste Vlaamse misdaadschrijver.' 

(Serial Thriller)

'Hilarisch.' 

(De Morgen)

'Niemand schrijft grappiger dan Bavo Dhooge.' 

(De Standaard)

'De grappigste schrijver van Vlaanderen.'

(De Wraak van de Dodo)

'Een fenomeen.'

(Biblion)

'De grappigste en inventiefste van ons allemaal!'

(Bob Van Laerhoven)

'De meest Amerikaanse van alle Vlaamse misdaadauteurs: de Billy Wilder van de gangsterfilm.'

(Lukas De Vos in Knack)

'De Brusselmans van de Vlaamse thrillerscene.'

(Focus Knack, Marnix Verplancke)

'De Lucky Luke van Vlaanderen.'

(Lukas De Vos)

 

Het tweede deel van de 'Styx'-trilogie, 'Styxmata' (uitgeverij Houtekiet), is nu verkrijgbaar.

Het eerste deel, 'Styx', verschijnt op 3 november 2015 bij de prestigieuze Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster (New York).

De filmrechten werden verkocht aan het productiehuis EyeWorks (Warner Bros Belgium) met het oog op een Vlaamse fictieserie.

Bekijk hier op YouTube de booktrailer van 'Styxmata': https://youtu.be/vTnAg2LOYJ4

Bekijk hier op YouTube de US booktrailer van 'Styx': https://youtu.be/61RBuP4ArDA


Ieper 2014. De stad is volop in de ban van de honderdjarige herdenking van WOI. In het In Flanders Fields-museum raken bij een aanslag een aantal bezoekers bevangen door mosterdgas dat is vrijgelaten. Op beelden van de veiligheidscamera is te zien hoe een jonge vrouw ontsnapt. Inspecteur en sapeur Joachim Delacroix, die is overgeplaatst uit Oostende, opent een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning.

Delacroix schakelt de hulp in van zijn ex-overste en ex-mens, Raphaël Styx, de zombiecop die in Wenen verblijft. Via het zakhorloge van zijn schoonvader reist Styx geregeld terug in de tijd naar een Weens sanatorium van 1914; zo ontsnapt hij ook aan de gruwelijke zombie die hij is geworden. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog leert hij in het kuuroord een jonge patiënte kennen. De zombie, wiens hart niet meer klopt, verliest zich in de liefde.

Spanning en actie, interessante thema’s als de existentiële eenzaamheid van de mens, zwarte humor en een intrigerend hoofdpersonage dat op zoek gaat naar illustere soortgenoten. Een zombiethriller voor mensen met brains!

Zwijsen, 1e druk, isbn , maart 2010, 64 pagina's, categorie Jeugd

Een prettig lees -en doeboek met als thema Dieren die superheld zijn.

18-01-2011  Zwijsen  (Zwijsen)

Recensie 1: "Het zijn korte teksten met leuke inhoud. De tekeningen geven een leuke visuele weergave van het verhaal en worden gecombineerd met echte fotootjes. Ook de theaterteksten waren leuk voor de afwisseling om samen te lezen. De enige opmerking die wij kunnen plaatsen is de vraag of een woordzoeker met woorden in alle richtingen een uitdaging of juist een frustratie is voor dyslectische kinderen. Al met al een grappig boek, mogelijk ook geschikt voor Ralfi of Connect lezen." Jolanda Pakkert "Hallo, ik ben Bas en ben 7,5 jaar. Samen met mijn moeder heb ik in het leesdoeboek Superbeest van Bavo Dhooge gelezen en gewerkt. Het boek heeft niveau M4. De verhalen vind ik erg leuk en grappig. Ze gaan allemaal over verschillende dieren waar iets grappigs of geks mee is of die iets leuks meemaken. Bijvoorbeeld een mug die niet van bloed houdt of een stinkdier dat niet stinkt. Het woordje bloed is dan ook een beetje bloederig geschreven. Ook de puzzeltjes zijn heel leuk." Bas Pakkert Recensie 2: "Mijn dochter Quinty is bijna 7 jaar en het boekje is eigenlijk vanaf 8 jaar maar het ging verbazingwekkend goed!! De woorden die met een ander lettertype zijn gedrukt ,en met een andere kleur enzo worden steeds weer herkend. Het geeft herkenning omdat ze dat al eerder heeft gezien. Ook de opdrachtjes tussendoor zijn leuk en nodigen uit om verder te lezen. Ik heb zelf ook zwaar dyslexie en zie dat de tekst door de verschilllende lettertypen, grootte, en kleuren van de letters, makkelijker te lezen is. Het is niet één blok tekst: het ziet er luchtig uit en geeft een beter overzicht. Het geeft herkenning door de woorden steeds weer op dezelfde manier te drukken!" Marina (mama van Quinty) van Driel Recensie 3: "Nout vond het leesdoeboek erg leuk, de verhaaltjes spraken hem aan en hij vond de humor erin erg leuk. De opdrachten werden trouw gemaakt, maar hij had wat moeite met het feit dat hij in het boek moest schrijven ('en wat nu als een ander kindje ...'). Verder vond hij dat er wel meer opdrachten op een pagina konden staan ... Zelf had ik het idee dat de verhaaltjes mogelijk wat kinderachtig waren, maar daar is mijn zoon het dus niet mee eens!" Willemijn, moeder van Nout