Top
ZOEK
NIEUW!

 

Rond de honderd titels telt de bibliografie van Bavo Dhooge, die in 2001 het Vlaamse literaire landschap betrad met zijn debuut Spaghetti. En bijna al zijn volgende boeken kregen de S als eerste letter van de titel. Vandaar ook de 'S-Express' als bijnaam van de in 1973 in Gent geboren auteur, die zich in meerdere genres thuisvoelt: jeugdliteratuur, thrillers, horror, fantasy en sciencefiction.

Hij is ook de auteur van een thrillerserie die zich in Los Angeles afspeelt. In  Space Rats, dat in maart 2016 verscheen, kreeg de alcoholische piloot Dwayne Bryce de kans om de eerste commerciële ruimteshuttle van een multimiljonair het heelal in te schieten. Maar die kans komt op een beroerd moment, omdat Bryce kampt met vliegangst.

Deze maand (september 2016) komt Sand Bag uit, het tiende en ook laatste deel in de reeks. Het is ook meteen Dhooges afscheid van de L.A.-serie, laat zijn uitgeverij Houtekiet weten. De uitgever meldt verder dat Stand-in, het eerste deel van deze serie, vanaf medio september voor een schappelijke prijs opnieuw op de markt komt. Voor de liefhebber die zijn L.A.-verzameling van Dhooge compleet wil hebben....

Sand Bag heeft in het Amerikaans twee betekenissen: een worstelaar die niet wil meewerken aan een throw én een rotstreek. De sand bag in dit verhaal is Tank, een worstelaar die niet zo maar een tank was. Hij was de catcher die al zijn tegenstanders op de mat kreeg. Tot de dag dat hij ondanks een flink pak bankbiljetten niet met opzet wilde verliezen. Resultaat: hij werd voorgoed verbannen uit de Sports Arena van booker Rocky. De Tank zoekt daarna emplooi als... gigolo.

Maar dan krijgt Tank twee kansen om een comeback te maken. Rocky wil Tank inschakelen om zijn vrouw Ally, die kampt met een gespleten persoonlijkheid, een paar rake klappen te verkopen. en dan is er Tanks ex-coach Stan the Man, die na één date in Vegas in het bootje is gestapt met Lily. Stan is op zoek naar een sparringpartner: de perfecte kerel waarmee zijn kersverse bruidje hem kan bedriegen zodat hij haar kaal kan plukken. Een kolfje naar Tanks hand?


 

 


Quotes "S-Express"

'Een volstrekt unieke stem in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(Standaard der Letteren)

'De origineelste van alle Vlaamse misdaadschrijvers.' 

(CHE)

'Een unicum in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(HUMO)

'Swingend proza en internationale klasse.'

(Weekend Knack)

'De beste detective van Vlaanderen.' 

(Crimezone)

'Dhooge is de Lone Ranger in het Vlaams misdaadgenre.' 

(De Leeswolf)

'Van alle markten thuis, productief en eeuwig jong.' 

(Knack)

'Onze beste Vlaamse misdaadschrijver.' 

(Serial Thriller)

'Hilarisch.' 

(De Morgen)

'Niemand schrijft grappiger dan Bavo Dhooge.' 

(De Standaard)

'De grappigste schrijver van Vlaanderen.'

(De Wraak van de Dodo)

'Een fenomeen.'

(Biblion)

'De grappigste en inventiefste van ons allemaal!'

(Bob Van Laerhoven)

'De meest Amerikaanse van alle Vlaamse misdaadauteurs: de Billy Wilder van de gangsterfilm.'

(Lukas De Vos in Knack)

'De Brusselmans van de Vlaamse thrillerscene.'

(Focus Knack, Marnix Verplancke)

'De Lucky Luke van Vlaanderen.'

(Lukas De Vos)

 

Het tweede deel van de 'Styx'-trilogie, 'Styxmata' (uitgeverij Houtekiet), is nu verkrijgbaar.

Het eerste deel, 'Styx', verschijnt op 3 november 2015 bij de prestigieuze Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster (New York).

De filmrechten werden verkocht aan het productiehuis EyeWorks (Warner Bros Belgium) met het oog op een Vlaamse fictieserie.

Bekijk hier op YouTube de booktrailer van 'Styxmata': https://youtu.be/vTnAg2LOYJ4

Bekijk hier op YouTube de US booktrailer van 'Styx': https://youtu.be/61RBuP4ArDA


Ieper 2014. De stad is volop in de ban van de honderdjarige herdenking van WOI. In het In Flanders Fields-museum raken bij een aanslag een aantal bezoekers bevangen door mosterdgas dat is vrijgelaten. Op beelden van de veiligheidscamera is te zien hoe een jonge vrouw ontsnapt. Inspecteur en sapeur Joachim Delacroix, die is overgeplaatst uit Oostende, opent een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning.

Delacroix schakelt de hulp in van zijn ex-overste en ex-mens, Raphaël Styx, de zombiecop die in Wenen verblijft. Via het zakhorloge van zijn schoonvader reist Styx geregeld terug in de tijd naar een Weens sanatorium van 1914; zo ontsnapt hij ook aan de gruwelijke zombie die hij is geworden. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog leert hij in het kuuroord een jonge patiënte kennen. De zombie, wiens hart niet meer klopt, verliest zich in de liefde.

Spanning en actie, interessante thema’s als de existentiële eenzaamheid van de mens, zwarte humor en een intrigerend hoofdpersonage dat op zoek gaat naar illustere soortgenoten. Een zombiethriller voor mensen met brains!

Davidsfonds, 1e druk, isbn 9058263290, januari 2005, 210 pagina's, categorie Volwassenen

John Massis (1940 - 1988) was de laatste visuele variétéartiest van het land. Hij staat nog altijd bekend om de wereldberoemde stunts waarmee hij een recordaantal keren het World Guinness Book of Records behaalde. Met zijn beroemde tanden hield hij vliegtuigen, helikopters en luchtballonnen aan de grond, sleurde hij hele treinstellen voort en plooide hij stalen platen tot een kunstwerk.
Daarnaast had hij zijn eigen circus, stichtte hij een politieke partij -de Positief Radicalen-, lanceerde zijn eigen radiozender Radio Superstar, maakte twee singles en speelde een paar onsterfelijke rollen in Vlaamse films en reeksen zoals 'De leeuw van Vlaanderen' en 'Merlina'.

Maar het succesverhaal van Massis kent ook een keerzijde: Wilfried Morbee, de eenzame, eeuwig malcontente man achter de mythe, die overdag om den brode gasketels moest controleren of als buitenwipper in een Gentse dancing werkte. Zo sterk was Massis, zo tragisch was Morbee.
Massis was de klager en verguisde de televisie, de moordenaar van het circus. Massis kwam ook alleen te staan nadat zijn goeie vriend, het Nederlandse rekenwonder Wim Klein, werd vermoord.

Wanhopig op zoek naar een vrouw werd hij tijdens en na zijn optredens bespot en werd hij aan het eind van zijn leven geveld door suikerziekte. Enkel zijn stunts en zijn goeie vriend, de ontsnappingskunstenaar Joe Alcatraz, hielden hem op de been.
Hij had een dagboek, maar algauw liet hij dat links liggen om zich te wijden aan zijn 'openbaar dagboek': zijn tirades in kranten en andere media. Tot John Massis in een psychiatrische instelling terecht kwam en op de noodlottige 11de juli, toevallig of niet de Vlaamse Feestdag, de laatste keer zijn nekspieren gebruikte...

In deze 'meeslepende' biografie wordt het leven en het werk van een van de Bekendste Belgen geschetst. De man die met zijn foto in het Empire State Building in New York hangt en die naar eigen zeggen 'even belangrijk was als Eddy Merckx', was een relschopper, een grote muil met een klein hart. Of zoals Joe Alcatraz het zegt: John Massis heeft alles gedaan en is alles geweest behalve Wilfried Morbee.
Dit boek is voor Wilfried. Een boek om je tanden in te zetten...

Een biografie over de legendarische krachtpatser John Massis, opgevat als een spannende roman. Gelanceerd met een speciale homepage, www.massis.be


03-06-2005  André Grosemans  (Nieuwsblad)

Eindelijk de biografie die John Massis zo lang is beloofd en die hij verdient.