Top
ZOEK
NIEUW!

PERSBERICHT  DE GEUS 

De eerste roman van Bavo Dhooge 2.0 verschijnt in het najaar van 2018 bij uitgeverij De Geus

Na zestien jaar schrijverschap, honderd boeken en diverse prijzen dacht Bavo Dhooge (1973) aan boek honderd-en-een te kunnen beginnen. Hij had nog zoveel om over te schrijven. ‘Zoals ik ook zo vaak had gezegd in de meer dan duizend lezingen die ik de afgelopen vijftien jaar had gegeven: een loodgieter staat ook niet stil bij het honderdste toilet dat hij installeert. Waarom ging ik dan niet zitten voor nummer honderd een?’

Dáárom: hij kwam tot de conclusie dat de eerste helft van zijn leven was mislukt omdat het geslaagd was.
‘Ik wilde weer verliezen. Mezelf verliezen.’

En Bavo Dhooge, die op zijn achtste al schrijver wilde worden, begon aan een hoogst persoonlijk, literair werk dat een nieuwe start markeert: nietsontziend, openhartig, de waarheid tartend. 

De Geus is blij met de komst van Bavo Dhooge naar de uitgeverij. `Iemand die zo’n breuk durft te maken in zijn carrière omdat hij voelt dat hij nu pas het boek kan schrijven dat echt van belang is, past bij De Geus’, zegt uitgeefster Nele Hendrickx. `We waren overweldigd door de intensiteit, de kwaliteit en de kracht van de tekst. En we zijn nogal wat gewend.’

Quotes "S-Express"

'Een volstrekt unieke stem in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(Standaard der Letteren)

'De origineelste van alle Vlaamse misdaadschrijvers.' 

(CHE)

'Een unicum in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(HUMO)

'Swingend proza en internationale klasse.'

(Weekend Knack)

'De beste detective van Vlaanderen.' 

(Crimezone)

'Dhooge is de Lone Ranger in het Vlaams misdaadgenre.' 

(De Leeswolf)

'Van alle markten thuis, productief en eeuwig jong.' 

(Knack)

'Onze beste Vlaamse misdaadschrijver.' 

(Serial Thriller)

'Hilarisch.' 

(De Morgen)

'Niemand schrijft grappiger dan Bavo Dhooge.' 

(De Standaard)

'De grappigste schrijver van Vlaanderen.'

(De Wraak van de Dodo)

'Een fenomeen.'

(Biblion)

'De grappigste en inventiefste van ons allemaal!'

(Bob Van Laerhoven)

'De meest Amerikaanse van alle Vlaamse misdaadauteurs: de Billy Wilder van de gangsterfilm.'

(Lukas De Vos in Knack)

'De Brusselmans van de Vlaamse thrillerscene.'

(Focus Knack, Marnix Verplancke)

'De Lucky Luke van Vlaanderen.'

(Lukas De Vos)

 

 

 

Manteau, 1e druk, isbn , juni 2009, 240 pagina's, categorie Jeugd

Na ‘Spiegels’ en ‘Splinters’ het derde deel in de Mike Snow-reeks, flitsende en filmische toekomstthrillers voor lezers vanaf 13 jaar!

Wat als je in het hoofd van een moordenaar zit?

Het jaar 2442, een stad in de toekomst met toekomst.

Mike Snow is een springer: hij werkt voor de overheid en wordt in het lichaam van de grootste moordenaars in het verleden geteleporteerd om hun moorden te verhinderen en zo de geschiedenis te veranderen. Bij de terugkeer van zijn laatste opdracht is de wereld echter veranderd.

Mike krijgt te horen dat zijn oude mentor Cole Coke op eigen initiatief in de huid van Eva Braun is gesprongen en zo de geschiedenis heeft veranderd. Maar waarom? Wat is er gebeurd? Terwijl Mike zich moet aanpassen in een maatschappij waar jonge vrouwen de plak zwaaien, heeft zijn vriendin Elle zijn job overgenomen.

Ondertussen loopt het in de nieuwe maatschappij niet gesmeerd: de Tweede Aardse oorlog dreigt omdat de vrouwelijke leiders er nog minder van bakken dan hun mannelijke voorgangers. Er zit voor Mike niets anders op dan zichzelf te teleporteren in het lichaam van… Adolf Hitler, de grootste massamoordenaar uit de geschiedenis. Alleen zo kan hij de Aardse oorlog verhinderen. Een vreemd dilemma.
Het begin van een spannende zoektocht in een wereld waar niemand is wie hij lijkt.

Derde deel in de SF-reeks rond Mike Snow, inclusief booktrailer.


18-01-2011  Jeroen Beghin  (Wraak van de dodo)

Mike Snow, gekend uit eerdere avonturen, is springer geworden: hij neemt voor even het brein over van een moordenaar uit het verre verleden om onheil te voorkomen. Probleem: terwijl hij op dienstreis is, hebben vrouwen de macht gegrepen. Die maken er maar een potje van, en een Aardse Oorlog dreigt. Mike Snow is als man tweederangsburger geworden, maar misschien vindt hij ergens een hoofd dat wel nog iets kan veranderen. In het verleden of in de toekomst. Bavo Dhooge trekt alle registers open in een boek waarin breinen gekaapt worden als waren het vrachtschepen voor de kust van Somalië. De wereldgeschiedenis wordt duchtig herschreven. Bij Stiletto libretto verwezen we nog naar Quentin Tarantino vanwege de bloederig grappige scènes. Het toeval wil dat Tarantino net een film uit heeft met Adolf Hitler in een historisch minder correcte rol. En dan hebben we daar Bavo Dhooge, ook al met een onconventionele Hitler in de hoofdrol. Minder bloederig deze keer - het is nog altijd een jeugdthriller - maar wel met een vette knipoog en zeer amusant. Springers: jeugdthriller voor de een, scifi-parodie voor de ander.