Top
ZOEK
NIEUW!

 

Rond de honderd titels telt de bibliografie van Bavo Dhooge, die in 2001 het Vlaamse literaire landschap betrad met zijn debuut Spaghetti. En bijna al zijn volgende boeken kregen de S als eerste letter van de titel. Vandaar ook de 'S-Express' als bijnaam van de in 1973 in Gent geboren auteur, die zich in meerdere genres thuisvoelt: jeugdliteratuur, thrillers, horror, fantasy en sciencefiction.

Hij is ook de auteur van een thrillerserie die zich in Los Angeles afspeelt. In  Space Rats, dat in maart 2016 verscheen, kreeg de alcoholische piloot Dwayne Bryce de kans om de eerste commerciële ruimteshuttle van een multimiljonair het heelal in te schieten. Maar die kans komt op een beroerd moment, omdat Bryce kampt met vliegangst.

Deze maand (september 2016) komt Sand Bag uit, het tiende en ook laatste deel in de reeks. Het is ook meteen Dhooges afscheid van de L.A.-serie, laat zijn uitgeverij Houtekiet weten. De uitgever meldt verder dat Stand-in, het eerste deel van deze serie, vanaf medio september voor een schappelijke prijs opnieuw op de markt komt. Voor de liefhebber die zijn L.A.-verzameling van Dhooge compleet wil hebben....

Sand Bag heeft in het Amerikaans twee betekenissen: een worstelaar die niet wil meewerken aan een throw én een rotstreek. De sand bag in dit verhaal is Tank, een worstelaar die niet zo maar een tank was. Hij was de catcher die al zijn tegenstanders op de mat kreeg. Tot de dag dat hij ondanks een flink pak bankbiljetten niet met opzet wilde verliezen. Resultaat: hij werd voorgoed verbannen uit de Sports Arena van booker Rocky. De Tank zoekt daarna emplooi als... gigolo.

Maar dan krijgt Tank twee kansen om een comeback te maken. Rocky wil Tank inschakelen om zijn vrouw Ally, die kampt met een gespleten persoonlijkheid, een paar rake klappen te verkopen. en dan is er Tanks ex-coach Stan the Man, die na één date in Vegas in het bootje is gestapt met Lily. Stan is op zoek naar een sparringpartner: de perfecte kerel waarmee zijn kersverse bruidje hem kan bedriegen zodat hij haar kaal kan plukken. Een kolfje naar Tanks hand?


 

 


Quotes "S-Express"

'Een volstrekt unieke stem in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(Standaard der Letteren)

'De origineelste van alle Vlaamse misdaadschrijvers.' 

(CHE)

'Een unicum in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(HUMO)

'Swingend proza en internationale klasse.'

(Weekend Knack)

'De beste detective van Vlaanderen.' 

(Crimezone)

'Dhooge is de Lone Ranger in het Vlaams misdaadgenre.' 

(De Leeswolf)

'Van alle markten thuis, productief en eeuwig jong.' 

(Knack)

'Onze beste Vlaamse misdaadschrijver.' 

(Serial Thriller)

'Hilarisch.' 

(De Morgen)

'Niemand schrijft grappiger dan Bavo Dhooge.' 

(De Standaard)

'De grappigste schrijver van Vlaanderen.'

(De Wraak van de Dodo)

'Een fenomeen.'

(Biblion)

'De grappigste en inventiefste van ons allemaal!'

(Bob Van Laerhoven)

'De meest Amerikaanse van alle Vlaamse misdaadauteurs: de Billy Wilder van de gangsterfilm.'

(Lukas De Vos in Knack)

'De Brusselmans van de Vlaamse thrillerscene.'

(Focus Knack, Marnix Verplancke)

'De Lucky Luke van Vlaanderen.'

(Lukas De Vos)

 

Het tweede deel van de 'Styx'-trilogie, 'Styxmata' (uitgeverij Houtekiet), is nu verkrijgbaar.

Het eerste deel, 'Styx', verschijnt op 3 november 2015 bij de prestigieuze Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster (New York).

De filmrechten werden verkocht aan het productiehuis EyeWorks (Warner Bros Belgium) met het oog op een Vlaamse fictieserie.

Bekijk hier op YouTube de booktrailer van 'Styxmata': https://youtu.be/vTnAg2LOYJ4

Bekijk hier op YouTube de US booktrailer van 'Styx': https://youtu.be/61RBuP4ArDA


Ieper 2014. De stad is volop in de ban van de honderdjarige herdenking van WOI. In het In Flanders Fields-museum raken bij een aanslag een aantal bezoekers bevangen door mosterdgas dat is vrijgelaten. Op beelden van de veiligheidscamera is te zien hoe een jonge vrouw ontsnapt. Inspecteur en sapeur Joachim Delacroix, die is overgeplaatst uit Oostende, opent een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning.

Delacroix schakelt de hulp in van zijn ex-overste en ex-mens, Raphaël Styx, de zombiecop die in Wenen verblijft. Via het zakhorloge van zijn schoonvader reist Styx geregeld terug in de tijd naar een Weens sanatorium van 1914; zo ontsnapt hij ook aan de gruwelijke zombie die hij is geworden. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog leert hij in het kuuroord een jonge patiënte kennen. De zombie, wiens hart niet meer klopt, verliest zich in de liefde.

Spanning en actie, interessante thema’s als de existentiële eenzaamheid van de mens, zwarte humor en een intrigerend hoofdpersonage dat op zoek gaat naar illustere soortgenoten. Een zombiethriller voor mensen met brains!

Abimo, 1e druk, ISBN 9789059326750 , oktober 2010, 140 pagina's, categorie Jeugd

Een nieuwe missie voor Don Kameleon en zijn superteam!

Tweede deel in de spionagereeks rond Don Kameleon, vanaf 7 jaar.

Vertaald in Zuid-Afrika, Rusland en Thailand.

Don & Co worden samen met twaalf andere spionnen opgeroepen door Big Gekko Dikke Nekko. De opperspion en oprichter van het Geheim Dierenverbond laat hen naar zijn geheime tempel komen omdat de lijst met alle echte namen van de spionnen van het Geheim Dierenverbond is gestolen. De lijst moet snel worden teruggevonden! Het voorbestaan van de hele organisatie hangt ervan af! Wie heeft de lijst gestolen? En hoe heeft hij die klus geklaard? De lijst lag op een speciaal altaar in het hart van de tempel, beschermd door laserstralen en onoverkomelijk hindernissen! 
Voor Don op die vragen een antwoord kan vinden, wordt hijzelf als dief ontmaskerd en opgesloten in een kerker. Don Kameleon zweert dat hij onschuldig is, maar hoe kan hij achter slot en grendel zijn onschuld bewijzen?

18-01-2011  Pluizuit Mik Ghys  (Pluizuit)

De superspion Don Kameleon wordt samen met zijn handlangers uitgenodigd in het hoofdkwartier van de opperspion. De lijst met alle echte namen van de spionnen is gestolen en nu worden de spionnen ingeschakeld om hem terug te vinden. Tijdens de zoektocht komt er echter nog heel wat anders aan het licht. Don Kameleon is geen gewone spion, hij kan zich naargelang de situatie aanpassen aan zijn omgeving of zelfs aan een andere persoon. Dat komt hem geregeld goed van pas, hoewel het soms ook wel eens verkeerd loopt. Tijdens dit avontuur moet hij het opnemen tegen een rivaal, want plots lijkt de mooie Esmeralda minder geïnteresseerd in hem dan in de spion O'Niesny. Don Kameleon zet dan ook alles op alles om de dief van de spionnenlijst te kunnen ontmaskeren, maar ontdekt daardoor dat er heel wat meer aan de hand is. Dit spannende avonturenverhaal bevat ook heel wat humor, waardoor het erg aantrekkelijk is om je onder te dompelen in Dons avonturen. Door te spelen met kleuren en lettertypes oogt de bladspiegel erg aantrekkelijk. De vele kleurrijke illustraties benadrukken de humoristische stijl van het verhaal. Actie en humor voor de liefhebbers van avontuur! Mik Ghys november 2010