Top
ZOEK
NIEUW!

 

Rond de honderd titels telt de bibliografie van Bavo Dhooge, die in 2001 het Vlaamse literaire landschap betrad met zijn debuut Spaghetti. En bijna al zijn volgende boeken kregen de S als eerste letter van de titel. Vandaar ook de 'S-Express' als bijnaam van de in 1973 in Gent geboren auteur, die zich in meerdere genres thuisvoelt: jeugdliteratuur, thrillers, horror, fantasy en sciencefiction.

Hij is ook de auteur van een thrillerserie die zich in Los Angeles afspeelt. In  Space Rats, dat in maart 2016 verscheen, kreeg de alcoholische piloot Dwayne Bryce de kans om de eerste commerciële ruimteshuttle van een multimiljonair het heelal in te schieten. Maar die kans komt op een beroerd moment, omdat Bryce kampt met vliegangst.

Deze maand (september 2016) komt Sand Bag uit, het tiende en ook laatste deel in de reeks. Het is ook meteen Dhooges afscheid van de L.A.-serie, laat zijn uitgeverij Houtekiet weten. De uitgever meldt verder dat Stand-in, het eerste deel van deze serie, vanaf medio september voor een schappelijke prijs opnieuw op de markt komt. Voor de liefhebber die zijn L.A.-verzameling van Dhooge compleet wil hebben....

Sand Bag heeft in het Amerikaans twee betekenissen: een worstelaar die niet wil meewerken aan een throw én een rotstreek. De sand bag in dit verhaal is Tank, een worstelaar die niet zo maar een tank was. Hij was de catcher die al zijn tegenstanders op de mat kreeg. Tot de dag dat hij ondanks een flink pak bankbiljetten niet met opzet wilde verliezen. Resultaat: hij werd voorgoed verbannen uit de Sports Arena van booker Rocky. De Tank zoekt daarna emplooi als... gigolo.

Maar dan krijgt Tank twee kansen om een comeback te maken. Rocky wil Tank inschakelen om zijn vrouw Ally, die kampt met een gespleten persoonlijkheid, een paar rake klappen te verkopen. en dan is er Tanks ex-coach Stan the Man, die na één date in Vegas in het bootje is gestapt met Lily. Stan is op zoek naar een sparringpartner: de perfecte kerel waarmee zijn kersverse bruidje hem kan bedriegen zodat hij haar kaal kan plukken. Een kolfje naar Tanks hand?


 

 


Quotes "S-Express"

'Een volstrekt unieke stem in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(Standaard der Letteren)

'De origineelste van alle Vlaamse misdaadschrijvers.' 

(CHE)

'Een unicum in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(HUMO)

'Swingend proza en internationale klasse.'

(Weekend Knack)

'De beste detective van Vlaanderen.' 

(Crimezone)

'Dhooge is de Lone Ranger in het Vlaams misdaadgenre.' 

(De Leeswolf)

'Van alle markten thuis, productief en eeuwig jong.' 

(Knack)

'Onze beste Vlaamse misdaadschrijver.' 

(Serial Thriller)

'Hilarisch.' 

(De Morgen)

'Niemand schrijft grappiger dan Bavo Dhooge.' 

(De Standaard)

'De grappigste schrijver van Vlaanderen.'

(De Wraak van de Dodo)

'Een fenomeen.'

(Biblion)

'De grappigste en inventiefste van ons allemaal!'

(Bob Van Laerhoven)

'De meest Amerikaanse van alle Vlaamse misdaadauteurs: de Billy Wilder van de gangsterfilm.'

(Lukas De Vos in Knack)

'De Brusselmans van de Vlaamse thrillerscene.'

(Focus Knack, Marnix Verplancke)

'De Lucky Luke van Vlaanderen.'

(Lukas De Vos)

 

Het tweede deel van de 'Styx'-trilogie, 'Styxmata' (uitgeverij Houtekiet), is nu verkrijgbaar.

Het eerste deel, 'Styx', verschijnt op 3 november 2015 bij de prestigieuze Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster (New York).

De filmrechten werden verkocht aan het productiehuis EyeWorks (Warner Bros Belgium) met het oog op een Vlaamse fictieserie.

Bekijk hier op YouTube de booktrailer van 'Styxmata': https://youtu.be/vTnAg2LOYJ4

Bekijk hier op YouTube de US booktrailer van 'Styx': https://youtu.be/61RBuP4ArDA


Ieper 2014. De stad is volop in de ban van de honderdjarige herdenking van WOI. In het In Flanders Fields-museum raken bij een aanslag een aantal bezoekers bevangen door mosterdgas dat is vrijgelaten. Op beelden van de veiligheidscamera is te zien hoe een jonge vrouw ontsnapt. Inspecteur en sapeur Joachim Delacroix, die is overgeplaatst uit Oostende, opent een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning.

Delacroix schakelt de hulp in van zijn ex-overste en ex-mens, Raphaël Styx, de zombiecop die in Wenen verblijft. Via het zakhorloge van zijn schoonvader reist Styx geregeld terug in de tijd naar een Weens sanatorium van 1914; zo ontsnapt hij ook aan de gruwelijke zombie die hij is geworden. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog leert hij in het kuuroord een jonge patiënte kennen. De zombie, wiens hart niet meer klopt, verliest zich in de liefde.

Spanning en actie, interessante thema’s als de existentiële eenzaamheid van de mens, zwarte humor en een intrigerend hoofdpersonage dat op zoek gaat naar illustere soortgenoten. Een zombiethriller voor mensen met brains!

 

Manteau, maart 2012, 250 p

Fien heeft een nieuwe uitlaatklep gevonden.
Ze heeft zich aangesloten bij een amateurgezelschap en nodigt Tom en de rest van het Zone Stad-team uit op de première van haar eerste toneelstuk. Het stuk is nog maar pas begonnen of het doek valt al voor een van de medespelers. De betreurde speelt zijn sterfscène wel erg letterlijk en wordt op het podium neergeschoten. Twee ex-gevangenen verschuilen zich in de zaal en gijzelen alle toeschouwers. Terwijl de ene als een sluipschutter in de loges zit, voorziet de andere in de souffleerbak de acteurs niet van tekst, maar van kogels. Ze willen dat er op hun eisen wordt ingegaan, anders dreigen ze om het uur een nieuw slachtoffer te maken. Tijdens de onderhandelingen willen ze het toneelstuk gewoon laten doorgaan.
Fien maakt zich op voor de rol van haar leven, net als de rest van het Zone Stad-team.

Het derde Zone Stad-boek.

Recensie Vrij Nederland 4 *

Bavo Dhooge, die zich er bij vlagen volledig in uitleeft met krankzinnige misdaden en melodramatische scenes tussen de diverse personages van het wijkbureau Zone Stad. Tableau!

Recensie Biblion

Na een miskraam en wat relatieproblemen staat Fien Bosvoorde, die inspecteur is bij de Antwerpse recherche, tijdelijk op non-actief. Ze vindt afleiding in toneelspelen. Op de avond van de première weet Michel Moulin te ontsnappen uit de gevangenis van de Begijnenstraat. Samen met zijn handlanger Cisse komt hij in de theaterzaal terecht, waar Fien mee het stuk opvoert, waarnaar haar collega’s van het rechercheteam komen kijken. Het verhaal wordt zo een adembenemend en angstaanjagend toneelstuk in het theaterstuk, met Michel Moulin als tweede 'regisseur'. De psychologie van de verschillende personages en hun onderlinge relaties zijn goed uitgewerkt in een plot die leest 'als een film'. De lezer voelt wisselend empathie voor de acteurs, voor de toeschouwers in de zaal en zelfs voor de 'slechteriken'. Het verhaal behoort tot de Vlaamse televisieserie 'Zone Stad', die ook op de Nederlandse televisie te zien is geweest. De plot is ingenieus en spannend, maar de roman is toch niet van het kaliber van eerder (bekroond) werk van de auteur. De beide eerdere delen waren 'Stiletto libretto' en 'Schone schijn'*. Foto uit de televisieserie op het omslag. Normale druk. Zie ook: http://bavodhooge.squarespace.com/. - Patricia Moons