Top
ZOEK
NIEUW!

 

Rond de honderd titels telt de bibliografie van Bavo Dhooge, die in 2001 het Vlaamse literaire landschap betrad met zijn debuut Spaghetti. En bijna al zijn volgende boeken kregen de S als eerste letter van de titel. Vandaar ook de 'S-Express' als bijnaam van de in 1973 in Gent geboren auteur, die zich in meerdere genres thuisvoelt: jeugdliteratuur, thrillers, horror, fantasy en sciencefiction.

Hij is ook de auteur van een thrillerserie die zich in Los Angeles afspeelt. In  Space Rats, dat in maart 2016 verscheen, kreeg de alcoholische piloot Dwayne Bryce de kans om de eerste commerciële ruimteshuttle van een multimiljonair het heelal in te schieten. Maar die kans komt op een beroerd moment, omdat Bryce kampt met vliegangst.

Deze maand (september 2016) komt Sand Bag uit, het tiende en ook laatste deel in de reeks. Het is ook meteen Dhooges afscheid van de L.A.-serie, laat zijn uitgeverij Houtekiet weten. De uitgever meldt verder dat Stand-in, het eerste deel van deze serie, vanaf medio september voor een schappelijke prijs opnieuw op de markt komt. Voor de liefhebber die zijn L.A.-verzameling van Dhooge compleet wil hebben....

Sand Bag heeft in het Amerikaans twee betekenissen: een worstelaar die niet wil meewerken aan een throw én een rotstreek. De sand bag in dit verhaal is Tank, een worstelaar die niet zo maar een tank was. Hij was de catcher die al zijn tegenstanders op de mat kreeg. Tot de dag dat hij ondanks een flink pak bankbiljetten niet met opzet wilde verliezen. Resultaat: hij werd voorgoed verbannen uit de Sports Arena van booker Rocky. De Tank zoekt daarna emplooi als... gigolo.

Maar dan krijgt Tank twee kansen om een comeback te maken. Rocky wil Tank inschakelen om zijn vrouw Ally, die kampt met een gespleten persoonlijkheid, een paar rake klappen te verkopen. en dan is er Tanks ex-coach Stan the Man, die na één date in Vegas in het bootje is gestapt met Lily. Stan is op zoek naar een sparringpartner: de perfecte kerel waarmee zijn kersverse bruidje hem kan bedriegen zodat hij haar kaal kan plukken. Een kolfje naar Tanks hand?


 

 


Quotes "S-Express"

'Een volstrekt unieke stem in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(Standaard der Letteren)

'De origineelste van alle Vlaamse misdaadschrijvers.' 

(CHE)

'Een unicum in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(HUMO)

'Swingend proza en internationale klasse.'

(Weekend Knack)

'De beste detective van Vlaanderen.' 

(Crimezone)

'Dhooge is de Lone Ranger in het Vlaams misdaadgenre.' 

(De Leeswolf)

'Van alle markten thuis, productief en eeuwig jong.' 

(Knack)

'Onze beste Vlaamse misdaadschrijver.' 

(Serial Thriller)

'Hilarisch.' 

(De Morgen)

'Niemand schrijft grappiger dan Bavo Dhooge.' 

(De Standaard)

'De grappigste schrijver van Vlaanderen.'

(De Wraak van de Dodo)

'Een fenomeen.'

(Biblion)

'De grappigste en inventiefste van ons allemaal!'

(Bob Van Laerhoven)

'De meest Amerikaanse van alle Vlaamse misdaadauteurs: de Billy Wilder van de gangsterfilm.'

(Lukas De Vos in Knack)

'De Brusselmans van de Vlaamse thrillerscene.'

(Focus Knack, Marnix Verplancke)

'De Lucky Luke van Vlaanderen.'

(Lukas De Vos)

 

Het tweede deel van de 'Styx'-trilogie, 'Styxmata' (uitgeverij Houtekiet), is nu verkrijgbaar.

Het eerste deel, 'Styx', verschijnt op 3 november 2015 bij de prestigieuze Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster (New York).

De filmrechten werden verkocht aan het productiehuis EyeWorks (Warner Bros Belgium) met het oog op een Vlaamse fictieserie.

Bekijk hier op YouTube de booktrailer van 'Styxmata': https://youtu.be/vTnAg2LOYJ4

Bekijk hier op YouTube de US booktrailer van 'Styx': https://youtu.be/61RBuP4ArDA


Ieper 2014. De stad is volop in de ban van de honderdjarige herdenking van WOI. In het In Flanders Fields-museum raken bij een aanslag een aantal bezoekers bevangen door mosterdgas dat is vrijgelaten. Op beelden van de veiligheidscamera is te zien hoe een jonge vrouw ontsnapt. Inspecteur en sapeur Joachim Delacroix, die is overgeplaatst uit Oostende, opent een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning.

Delacroix schakelt de hulp in van zijn ex-overste en ex-mens, Raphaël Styx, de zombiecop die in Wenen verblijft. Via het zakhorloge van zijn schoonvader reist Styx geregeld terug in de tijd naar een Weens sanatorium van 1914; zo ontsnapt hij ook aan de gruwelijke zombie die hij is geworden. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog leert hij in het kuuroord een jonge patiënte kennen. De zombie, wiens hart niet meer klopt, verliest zich in de liefde.

Spanning en actie, interessante thema’s als de existentiële eenzaamheid van de mens, zwarte humor en een intrigerend hoofdpersonage dat op zoek gaat naar illustere soortgenoten. Een zombiethriller voor mensen met brains!

Abimo, 1e druk, isbn 9789059323698, september 2007, 128 pagina's, categorie Jeugd

Saskia krijgt een nieuwe computer. Daarmee kan ze naar hartelust spelletjes spelen en chatten met haar vriend Sander. Maar al snel is er iets vreemds aan de hand met de computer. Saskia moet een boekbespreking schrijven over een bibberboek. Ze krijgt daarbij de hulp van haar computer die een eigen leven begint te leiden. Maar de zaken lopen uit de hand als blijkt dat Saskia een gevaarlijk virus verspreidt telkens ze een mail verstuurt. Al wie een bepaald woord uit een mail van Saskia leest, valt in een coma. Welk woord is het? Wat moet Saskia doen om geen seriewoordenaar te worden? Vooral als de verliefde Sander alsmaar berichtjes stuurt en zit te wachten op antwoord...

Het vierde Bibberboek op rij voor lezes vanaf 10 jaar.


03-06-2007  JM Engels  (Biblion)

Tiener Saskia en haar liefhebbend schoolvriendje Sander zijn bezeten van simulatieliquidatie- computerspelletjes en samen chatten ze naar hartelust. Op mysterieuze wijze raken er na elkaar klasgenootjes in coma, naar wie Saski toevallig net daarvoor een serie mailtjes gestuurd heeft. Ze linkt deze absurde voorvallen aan haar nieuwe, tweedehands pc die al een opvallend lugubere screensaver had. Wanneer ze ontdekt dat de vorige eigenaar een seriemoordenaar is, raakt ze danig in paniek. Geheel in zijn macht is ze door het schrijven van het woord 'einde' een 'seriewoordenaar' geworden. Uit pure jaloezie manipuleert hij haar zelfs Sander te vermoorden. Chronologisch, in de ik-vorm vertelde jeugdthriller, in korte, veelal enkelvoudig samengestelde zinnen, afgewisseld met dialogen en korte sms-berichten. Het net niet al te doorzichtig plot, dat slechts enkele dagen bestrijkt, speelt zich af rond een beperkt aantal romanfiguren en in een herkenbaar, eigentijds milieu. De verhaaldragende, cumulerende, surrealistische feiten - herhaaldelijk gevoed door een onheil voorspellende, alwetende auteur - voeren met name de griezel- en spanningsmomenten op, die uiteindelijk in een climax eindigen. Van de auteur van 'Slaapslachter'* en 'Schoolmonsters'**.Vanaf ca. 10 jaar. - J.J.J.M. Engels