Top
ZOEK
NIEUW!

 

Rond de honderd titels telt de bibliografie van Bavo Dhooge, die in 2001 het Vlaamse literaire landschap betrad met zijn debuut Spaghetti. En bijna al zijn volgende boeken kregen de S als eerste letter van de titel. Vandaar ook de 'S-Express' als bijnaam van de in 1973 in Gent geboren auteur, die zich in meerdere genres thuisvoelt: jeugdliteratuur, thrillers, horror, fantasy en sciencefiction.

Hij is ook de auteur van een thrillerserie die zich in Los Angeles afspeelt. In  Space Rats, dat in maart 2016 verscheen, kreeg de alcoholische piloot Dwayne Bryce de kans om de eerste commerciële ruimteshuttle van een multimiljonair het heelal in te schieten. Maar die kans komt op een beroerd moment, omdat Bryce kampt met vliegangst.

Deze maand (september 2016) komt Sand Bag uit, het tiende en ook laatste deel in de reeks. Het is ook meteen Dhooges afscheid van de L.A.-serie, laat zijn uitgeverij Houtekiet weten. De uitgever meldt verder dat Stand-in, het eerste deel van deze serie, vanaf medio september voor een schappelijke prijs opnieuw op de markt komt. Voor de liefhebber die zijn L.A.-verzameling van Dhooge compleet wil hebben....

Sand Bag heeft in het Amerikaans twee betekenissen: een worstelaar die niet wil meewerken aan een throw én een rotstreek. De sand bag in dit verhaal is Tank, een worstelaar die niet zo maar een tank was. Hij was de catcher die al zijn tegenstanders op de mat kreeg. Tot de dag dat hij ondanks een flink pak bankbiljetten niet met opzet wilde verliezen. Resultaat: hij werd voorgoed verbannen uit de Sports Arena van booker Rocky. De Tank zoekt daarna emplooi als... gigolo.

Maar dan krijgt Tank twee kansen om een comeback te maken. Rocky wil Tank inschakelen om zijn vrouw Ally, die kampt met een gespleten persoonlijkheid, een paar rake klappen te verkopen. en dan is er Tanks ex-coach Stan the Man, die na één date in Vegas in het bootje is gestapt met Lily. Stan is op zoek naar een sparringpartner: de perfecte kerel waarmee zijn kersverse bruidje hem kan bedriegen zodat hij haar kaal kan plukken. Een kolfje naar Tanks hand?


 

 


Quotes "S-Express"

'Een volstrekt unieke stem in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(Standaard der Letteren)

'De origineelste van alle Vlaamse misdaadschrijvers.' 

(CHE)

'Een unicum in de Vlaamse misdaadliteratuur.' 

(HUMO)

'Swingend proza en internationale klasse.'

(Weekend Knack)

'De beste detective van Vlaanderen.' 

(Crimezone)

'Dhooge is de Lone Ranger in het Vlaams misdaadgenre.' 

(De Leeswolf)

'Van alle markten thuis, productief en eeuwig jong.' 

(Knack)

'Onze beste Vlaamse misdaadschrijver.' 

(Serial Thriller)

'Hilarisch.' 

(De Morgen)

'Niemand schrijft grappiger dan Bavo Dhooge.' 

(De Standaard)

'De grappigste schrijver van Vlaanderen.'

(De Wraak van de Dodo)

'Een fenomeen.'

(Biblion)

'De grappigste en inventiefste van ons allemaal!'

(Bob Van Laerhoven)

'De meest Amerikaanse van alle Vlaamse misdaadauteurs: de Billy Wilder van de gangsterfilm.'

(Lukas De Vos in Knack)

'De Brusselmans van de Vlaamse thrillerscene.'

(Focus Knack, Marnix Verplancke)

'De Lucky Luke van Vlaanderen.'

(Lukas De Vos)

 

Het tweede deel van de 'Styx'-trilogie, 'Styxmata' (uitgeverij Houtekiet), is nu verkrijgbaar.

Het eerste deel, 'Styx', verschijnt op 3 november 2015 bij de prestigieuze Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster (New York).

De filmrechten werden verkocht aan het productiehuis EyeWorks (Warner Bros Belgium) met het oog op een Vlaamse fictieserie.

Bekijk hier op YouTube de booktrailer van 'Styxmata': https://youtu.be/vTnAg2LOYJ4

Bekijk hier op YouTube de US booktrailer van 'Styx': https://youtu.be/61RBuP4ArDA


Ieper 2014. De stad is volop in de ban van de honderdjarige herdenking van WOI. In het In Flanders Fields-museum raken bij een aanslag een aantal bezoekers bevangen door mosterdgas dat is vrijgelaten. Op beelden van de veiligheidscamera is te zien hoe een jonge vrouw ontsnapt. Inspecteur en sapeur Joachim Delacroix, die is overgeplaatst uit Oostende, opent een onderzoek naar de mysterieuze verdwijning.

Delacroix schakelt de hulp in van zijn ex-overste en ex-mens, Raphaël Styx, de zombiecop die in Wenen verblijft. Via het zakhorloge van zijn schoonvader reist Styx geregeld terug in de tijd naar een Weens sanatorium van 1914; zo ontsnapt hij ook aan de gruwelijke zombie die hij is geworden. Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog leert hij in het kuuroord een jonge patiënte kennen. De zombie, wiens hart niet meer klopt, verliest zich in de liefde.

Spanning en actie, interessante thema’s als de existentiële eenzaamheid van de mens, zwarte humor en een intrigerend hoofdpersonage dat op zoek gaat naar illustere soortgenoten. Een zombiethriller voor mensen met brains!

Davidsfonds, 1e druk, isbn 9063064721, juni 2003, 152 pagina's, categorie Volwassenen

Max is tennisser. Ook vertegenwoordiger in tenniskledij, maar bovenal tennisser. Ooit was hij semi-prof en oefenpartner van John McEnroe. Eèn probleem: Max Bakelandt is drieëndertig en vooralsnog onbekend. Maar nu lijkt het ultieme moment voor zijn comeback aangebroken. Bakelandt op het ATP-tornooi van Monte Carlo. Het zweet prikt in zijn hals. Hij slaat op. De bal komt terug. En terug. Hij moet deze wedstrijd uitspelen. De wedstrijd van zijn leven...

Max wil een tennislegende verslaan. Maar ook zijn andere rivaal: de nieuwe vriend van zijn ex. Hij laat zich coachen door zijn zoon en ankerpunt Ben.

Bavo Dhooge was tot voor kort actief in het Belgische toptennis. Door zijn jarenlange ervaring kent hij de meest opmerkelijke anekdotes en intriges uit het tenniswereldje. Een spannend boek dus voor elke tennisliefhebber. Maar ook voor al wie houdt van een aangrijpend menselijk verhaal over wilskracht en vertrouwen.

Een half autobiografische surrealistische roman over dromen en tennis.


06-09-2008  ADB  (Zondagsblad)

Hoewel Schaduwspel een tennisroman heet te zijn, draait het verhaal vooral rond de band van Max met zijn zoontje en zijn ex-vrouw, die bijzonder mooi beschreven wordt. Niet ver weg is Dhooges voorgeschiedenis: ook hij zat ooit in het Belgische toptennis.

06-09-2008  John Vervoort  (Standaard der Letteren)

Tenniservaring heeft Dhooge blijkbaar wel, want zijn nieuwe boek is geen thriller maar de eerste Vlaamse tennisroman. De plot is eenvoudig: Max Bakelandt was ooit een tennistalent en verkoopt nu tenniskledij. Op 33-jarige leeftijd wil hij nog één keer schitteren. Samen met zijn achtjarige zoon reist hij naar Monte Carlo en schrijft zich in voor een tornooi. De relatie tussen vader en zoon, die beiden een scheiding proberen te verwerken en de nieuwe vriend van mama niet zien zitten, wordt degelijk uitgewerkt. Dhooge onderhoudt de lezer met leuke weetjes uit het tennismilieu. Hij citeert zelfs William Shakespeare die in Henry V verwijst naar het tennisspel -de koning krijgt een set tennisballen cadeau. In Ten Oorlog, de eigenzinnige vertaling van Tom Lanoye en Luc Perceval klinkt dat zo: "Heb dank voor zijn present en uw pretentie en meld hem dat zijn ballen mij bevallen.

06-09-2008  Willy Copmans  (Het Nieuwsblad van Geel)

Ik durf veronderstellen dat Schaduwspel een fictief verhaal is, vermengd met heel wat feitenkennis. Fantasie en werkelijkheid, hoewel niet altijd overtuigend geloofwaardig, maar met een vleugje romantiek en vooral streven naar erkenning. Een wat vreemde geschiedenis, maar goed verteld en nooit flauw.

03-06-2003  André Vlerick  (Standaard Het Nieuwsblad)

Even wervelend en spannend als zijn thrillers.

03-06-2003  Erik van de Grampel  (Biblion)

Max Bakelandt is vertegenwoordiger in tenniskleding maar ook tennisspeler. Ooit was hij semi-prof en oefenpartner van John MacEnroe, nu is hij drieëndertig, heeft een zoon van bijna negen jaar en leeft gescheiden van zijn vrouw. Als hij voor een modebeurs naar Monte Carlo moet, wil hij zichzelf als wedstrijdspeler opnieuw bewijzen door zich te kwalificeren voor het jaarlijkse ATP-toernooi aldaar. Iedereen verklaart hem echter voor gek maar Max neemt zijn missie zeer serieus, bereidt zich terdege voor en neemt zijn zoon mee als coach. Zijn eerste kwalificatieronde wint hij met veel geluk van een Argentijn en de tweede ronde doordat zijn tegenstander zich terugtrekt. Doel bereikt, missie geslaagd. Door een insider - auteur was tot voor kort Belgisch topspeler - geschreven vlot leesbare roman waarin ook facetten van het echte tenniscircuitleven zijn verwerkt. Redelijke karaktertekening. Bevat verklarende woordenlijst van tennistermen. Passende omslagillustratie. Gebonden; kleine druk. - Erik van de Grampel